Předsvatební a zásnubní focení

Jak si zajistit jedinečné snímky na svatební oznámení a do svatebních novin.
Hlavní výhody předsvatebního focení
Jako svatební fotograf se v rámci své práce často setkávám s obavami snoubenců z portrétního focení. Občas se dokonce stane, že z celého svatebního dne to bývá událost provázená největšími obavami. Většinou to pramení z chybějících předchozích zkušeností z profesionálního focení, takže snoubenci mají strach, že nebudou mít hezké fotky. Tady vás musím rovnou zastavit. Jedním z důvodů, proč si najímáte profesionálního fotografa je i to, že ví jak pracovat s klienty bez předchozích zkušeností, takže vám svými radami pomůže dosáhnout výborných výsledků i bez toho, že byste byli každých 14 dnů na předních stránkách módních časopisů. Každopádně pokud se chcete úplně zbavit obav z párového focení, nabízí se možnost realizovat předsvatební focení. Kromě nabrání zkušeností z podobného typu focení navíc získáte krásné snímky pro vaše svatební oznámení a do svatebních novin. Další výhodou je, že spolu se snímky ze svatby tak ve vaší svatební fotoknize bude celý příběh vašeho vztahu. A pokud to zkombinujete i s posvatebním focením, může vzniknout opravdu bohatá galerie snímků, které budou trvalou vzpomínkou na počáteční období vašeho manželství.
Zkušenosti k nezaplacení
Možná se divíte, proč právě předsvatební focení může zásadním způsobem ovlivnit vaši nervozitu při párovém focení v den svatby? Říkáte si, že člověk prostě buď fotogenický je a pak má vždycky hezké fotky, nebo není fotogenický a pak s tím nic neudělá a musí se smířit s tím, že na fotkách prostě dobře nevypadá. Opět vás musí vyvézt ze zažitého omylu. Každý (a to doslova), může mít fotografie, které vyzdvihnou jeho přednosti a na kterých vypadá dobře. Jako u všech ostatních lidských činností, i u focení přichází mistrovství v oboru spolu s časem, který danou činností strávíme. Existuje nespočetné množství jednoduchých fíglů a tipů, jak tu kterou jedinečnost fotografovaného vyzdvihnout. Existuje jakýsi základní fond póz, který vám zajistí, že na snímcích budete vypadat dobře. A právě předsvatební focení nabízí jedinečnou příležitost se tyto fotografické tipy a triky naučit beze spěchu a bez nervozity svatebního dne.
Předsvatební focení tedy nabízí velké množství výhod, které oceníte nejen při focení v den svatby. Umožní vám beze spěchu a stresu získat zkušenosti, které využijete při všech budoucích seancích s fotografem :-).